In het Ontmoetingscentrum Eenheid te Wezemaal-Rotselaar

Vrijdag 4 november 2011 hebben we in Rotselaar kunnen zingen en dansen met jongeren van zowat overal in België, Vlamingen, Walen, Duitstalige en Brusselaars van allerlei herkomst. Op het ritme van de songs en van de drums: We hadden de namiddag doorgebracht in de workshops met de dansers of zangers van GenRosso die we wilden leren kennen. Met hen zijn we een musical aan het opzetten: het heet Streetlight. Wij willen deze musical voor het grote publiek brengen in Brussel op 12 en 13 mei 2012..

Wij waren met een zestigtal, en wij rekenen op dubbel of driedubbel zoveel jongeren die bereid zijn zich gul in te zetten voor de realisatie van ons project Together4peace.

Onze wil is van nu al op een vreedzame en geweldloze manier te leven en met elkaar om te gaan, zodat het doel gedeeltelijk al bereikt is door de manier waarop wij het doel, namelijk een vriendelijker en meer broederlijke maatschappij, nastreven. Je kunt je amper inbeelden dat dit soort broederlijkheid onder ons mogelijk wordt. Maar eigenaardig genoeg, wij beleven ze al op kleine schaal.

Het vlammetje van de wederzijdse liefde laait op, en we verlangen dat ze vlug een grote brand wordt die het enthousiasme van een bende mensen teweegbrengt, van mensen die het verlangen hebben om gelukkig te leven en één te zijn in de grootste verscheidenheid!

Gilles Claeys