Who we are

Image Together4peace

Together4Peace is een jeugdbeweging met jongeren van verschillende culturen, afkomst en talen. Verspreid in alle hoeken van België, willen we samen werken aan een levensstijl voor de vrede. Met een dagelijks engagement en doorheen de activiteiten die we voorstellen, willen we laten zien dat het ondanks onze verschillen toch mogelijk is om samen te leven en dat we zelfs een verrijking kunnen zijn voor elkaar.

« Let’s bridge », onze slogan van het jaar. Een slogan die kleur geeft aan alle activiteiten en ons leidt naar de T4P Happening op 20 april 2013.

Togehter4Peace is van start gegaan in 2011

Met de hoop onze droom waar te maken, hebben we het beste van onszelf gegeven in een musical op hoog niveau, « Streetlight ». Dit deden we samen met 120 jongeren, allemaal amateurs, uit alle hoeken van België, jongeren van verschillende culturen, afkomst en talen.
Tijdens meerdere weekends hebben we in verschillende workshops samengewerkt met Genrosso, een professionele muziekgroep. ( zang, hip-hop, Braziliaanse dans, percussie, decor,…). In de loop van de weekends hebben we ontdekt dat onze verschillen juist onze rijkdom zijn. Ieder van ons kon zijn specifieke bijdrage leveren . Het familiegevoel dat we kregen, was verrassend. Ook al kenden we elkaar niet op voorhand, toch voelden we ons snel als één familie. Waarom ? Dankzij de levensstijl die we probeerden te leven : de lifestyle4peace, een levensstijl voor de vrede. For all – naar de ander toestappen, zonder enige uitzondering. Be the first – als eerste de stap naar de ander zetten. Don’t stop – als het moeilijk wordt, niet opgeven maar volhouden….

Op 12 en 13 mei 2012 hebben we in Tour&Taxis in Brussel, aan 2400 mensen het resultaat van deze ervaring laten zien. Er waren verschillende bekende mensen , o.a. Prins Filip en Prinses Mathilde. We hebben ontdekt dat onze ervaring een teken van hoop zou kunnen zijn voor de maatschappij.

Het avontuur van Together4peace is hiermee niet gestopt. Deze zomer (van 31 augustus tot 2 september 2012) hebben we met een vijftigtal jongeren deelgenomen aan het Genfest in Budapest : een ontmoeting met 12.000 jongeren uit heel de wereld. Allemaal jongeren die ook proberen, daar waar ze wonen, te leven voor de vrede en de broederlijkheid . De slogan was « Let’s bridge », laat ons bruggen bouwen met iedereen
Het is met deze slogan dat we ons project « Together4Peace » verder willen zetten tijdens het jaar 2012-2013. Dit jaar willen we allerlei activiteiten promoten waarbij we bruggen bouwen tussen mensen van verschillende leeftijden, godsdiensten, sociale achtergronden, taalgemeenschappen of culturen. Dit met behulp van sport, muziek, sociale activiteiten…op verschillende plaatsen in België. Al deze wegen zullen ons naar de T4P Happening, op 20 april 2013 leiden.

Together4Peace wordt gedragen door de Jongeren voor een Verenigde Wereld, de jongeren van de Focolarebeweging.